onsdag 6 april 2011

Detox dag 3 - LCHF Kålpudding

 


I morse vaknade jag upp som ett litet vrak. Jag dog i sängen vid tio igår kväll och sov som ett klubbat marsvin tills klockan ringde. Jag ranglade upp och fixade mig och dog i soffan i en timme till innan jag hasade mig till jobbet. Kom till jobbet och stjälpte i mig en 50 cl flaska vatten och käkade 2 ägg och tog lite näringstillskottstabletter som jag brukar. Sen har dagen följts av jämna toalettbesök och vattenmissbruk. Nu svider det faktiskt lite i rumpan efter allt skitande. Men jag är inte bitter för det med tanke på att mina detox-kapslar funkar finfint och gör sitt jobb. Jag kissar ju som en gnu också. Försöker hålla mig över 2 liter-vatten-nivån och lyckas rätt bra. Om man har svårt att dricka bara vatten så kan man ju alltid variera med ört, grönt, rött eller vitt te. INTE svart eftersom det innehåller stor mängd koffein ungefär som kaffe. Jag har köpt det goda Friggs Roobios-blåbär som jag ska njuta av mellan vattendrickandet. Om jag känner av nån skillnad på kroppen ännu? Nja, inte riktigt än tycker jag själv. Man kan i och försig urskilja lite av mina magmuskelkonturer lite nu som ligger under allt daller. Men det är om jag drar in magen en liten smula. ;)


Sen det här med att man ska käka detox-mat när man detoxar är ju kanske en regel man ska följa för att uppnå bra resultat. Alltså inget kött, ägg, smör, mejeriprodukter osv... Vette fan om jag pallar att gå efter det med tanke på att jag lever med LCHF-stil och skulle förmodligen svimma av hunger om jag inte fick i mig tillräckligt med fett och proteiner. Så jag fuskar en aning och äter min mat ändå. Men för er som vill köra stenhårt (och äter kolhydrater) så kan jag tipsa om en sida som ger lite matförslag. Kolla in HÄR vetja.


Jag har blivit som besatt av vitkål förresten. Det innehåller endat ca 4.3 gr kolhydrater/100gr. Jag har de senaste dagarna stekt vitkål med smör och salt och citronsaft till förbannelse. Vitkål är en grymt god grönsak! Detta har jag haft med korv eller champinjoner. Läste någonstans att vitkål har ett ämne som heter Indol-3-carbinol som undanröjander en skadlig form av östrogen som medverkar vid bröstcancer. Ja, så käka vitkål, brudar! Det är gott att steka, men det är även mycket mumsigt att bara knapra rått. Strimla lite vitkål grovt och ät istället för farliga chips.


Jag gjorde en superb kålpuddig för en stund sedan. Det var nästan omöjligt att sluta äta. Ni kan se receptet som jag gick efter HÄR. Jag pimpade den lite med pizzakrydda och vitlökspulver i köttfärsen och stekte vitkålen med citron och salt. Annars är det som receptet ungefär.


IMG_1027.JPG


 


soreikeotamachan_cabbage.gif

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar