Här kommer ett bra recept för dig som vill fixa till egen katrinplommonpuré. Det är effektivt mot hårda magar, stora som små. Jag lade till päron i purén för att mildra smaken en aning. Det blev suveränt!
200 gr katrinplommon (jag köpte ICA:s ekologiska)
5 dl vatten
2 små mjuka päron
* Lägg katrinplommonen i blöt över natten. Kontrollera sen att det inte finns några kärnor kvar i dem.
* Skär päronen i bitar
* Koka sen katronplommonen och päronbitarna mjuka i blötläggningsvattnet.
Häll av vattnet i en enskild bunke/burk.
* Mixa sen katrinplommonen och päronbitarna med stavmixer/matberedare till en slät mos. Använd lite av vattnet om det blir för tjock kräm.
* Låt svalna och sen fördela i burkar.
I kylskåpet håller purén i 2 dygn. Annars kan du fördela purén i behållare för iskuber och förvara i frysen och ta fram kuber och tina vid behov.
Jag fick det till antingen 2 barnmatsburkar eller 1 barnmatsburk och en halv behållare för iskuber (påse för iskuber).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar