torsdag 21 november 2013

Plommonpuré recept

Här kommer ett bra recept för dig som vill fixa till egen katrinplommonpuré. Det är effektivt mot hårda magar, stora som små. Jag lade till päron i purén för att mildra smaken en aning. Det blev suveränt!

Katrinplommonpuré:


200 gr katrinplommon (jag köpte ICA:s ekologiska)
5 dl vatten
2 små mjuka päron

* Lägg katrinplommonen i blöt över natten. Kontrollera sen att det inte finns några kärnor kvar i dem.
* Skär päronen i bitar
* Koka sen katronplommonen och päronbitarna mjuka i blötläggningsvattnet.
Häll av vattnet i en enskild bunke/burk.
* Mixa sen katrinplommonen och päronbitarna med stavmixer/matberedare till en slät mos. Använd lite av vattnet om det blir för tjock kräm.
* Låt svalna och sen fördela i burkar.

I kylskåpet håller purén i 2 dygn. Annars kan du fördela purén i behållare för iskuber och förvara i frysen och ta fram kuber och tina vid behov.

Jag fick det till antingen 2 barnmatsburkar eller 1 barnmatsburk och en halv behållare för iskuber (påse för iskuber).





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar