torsdag 13 augusti 2009

Lyxskola, barnstädning och jobbångest

 


Igår var vi i Norrtälje på en eftermiddagstur. Thomas lillebror Johnny ska börja Handelshögskolan snart och ska få en studentlägenhet. Det var en väldigt fräsch och renoverad anläggning med några studenthus och själva skolan. Det är en gammal militäranläggning, men det ligger mitt i Norrtälje. Det ska än så länge bara gå två årskurser på ca 80 pers där, så det blir nog ett väldigt bundet gäng =) Vi fick se de olika typer av lägenheter som man kan få hyra. Mycket fräscht och öppna ytor. Man blev ju nästan sugen själv på det här stället. Dock behöver man så höga intagningspoäng för att ens få försöka börja. Har ju själv gått Handel-och administrationsprogrammet i gymnasiet men det var ju för typ 7 år sen. Man börjar känna sig lastgammal. =P Hur som helst, Norrtälje var en jättesöt liten stad och man körde igenom på nolltid. Det var blandade hus, stora klosshus som här i Sthlm och små söta hus i gult och rött som i typ Vimmerby. Vi blev lite oroliga när vi vet att Johnny ska flytta bort till en sån liten stad utan nåt att göra (förutom att plugga), men vi upptäckte att det fanns ett Systembolag bl.a så då blev vi lugna igen. :) Sen ligger ju ett megastort ICA i närheten och en rekorderlig pizzeria där i lillstaden. Så då tror vi att det går att släppa iväg honom =P Det var ca 40 minuters resväg och SL-bussarna går t.o.m ända dit. Se vad allt är annorlunda bara en sån liten bit bort från storstaden, men ändå inte. =)


Idag är min lillasyster Ewa och hennes lilla familj hos mig. De reste ända från Misterhult igår kväll och kom förmodligen fram runt 23-tiden. De har fått låna mina nycklar. Jag var hemma igår och städade bort det värsta. Har ju inte vart hemma på hela veckan och jag har både glömt att diska några glas och bära ut soporna. Sen låg det småprylar på golvet som lilla Nattis kommer att få tag i. Hon har börjat krypa och mitt hem är alltifrån bebis-anpassat. Ligger ju dataprylar och prydnadssaker som inte ska få komma in i små barnamunnar. Vi får hoppas att Ewa o Anders har örn-ögon på Nattis så hon inte börjar tugga på mina datakablar eller på mina andra farliga prylar som jag inte kunde få bort. Ska dit o hälsa på dom idag eller imorgon. Sover ju hos Thomas så länge eftersom jag inte har nån lust att sova på min egen soffa medans dom är där ;) Ska bli såå kul att få se dom igen, speciellt Ewa eftersom jag inte har sett lillayster på typ 2 år!! Jises, vad tiden går fort...


Har börjat få lite jobb-ångest nu så här innan helgen. På måndag börjar jobbet igen. Det känns som att tre veckors semester är alldeles för kort tid. Tiden går ju så jäkla snabbt nu när man har blivit äldre. När man var liten så hade man dessutom ca två månaders sommarlov. Så jäkla orättvist att man inte kan få det som vuxen också ;) Men det ska bli kul i helgen i alla fall. Ska på kräftskiva på vår kompis Jacobs lantställe på ön Kungshatt. Man tar färjan över vid Drottningholms slott. Det är en tradition att åka dit på midsomrar och kräftkivor. Äta gott och supa järnet. Sen kan man smyga iväg och bada eller gå i skogen när det är kolsvart ute. =P Sen sover man över och vaknar tidigt och åker hem slitna och glada =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar