söndag 16 augusti 2009

Kräftskivan på Kungshatt

 


Igår bar det av till ön Kungshatt för det årliga firandet av kräftskivan hos vår vän Jakobs lantställe. Det kom rätt mycket folk, många som man inte kände denna gången. Det intressanta med det i detta fallet är att det oftast blir antingen stökigare eller tråkigare när det kommer främmande människor in i festandet. Det var jättetrevligt när festen började med traditonella sängplatspaxandet och förberedelserna för grillningen och kräftätandet. Alla skötte sig och drack lite drinkar och öl och bara hade det trevligt. Vädret var till och med soligt för en gångs skull (ett tag) och man gick omkring och pratade med varandra. Vi spelade lite brännboll också innan vädret sa: Nej! Nu får det va slut på det roliga. Sen lite senare på kvällskvisten slog det slint för en av de överförfriskade deltagarna. En helt främmande tjej som någon hade fått för sig att bjuda från Facebook. Hon började ropa fula ord till de andra kvinnliga deltagarna. Det roliga var att hon bland annat sa: Din muslimhora, du är rasist! som inte alls var sammanhängande, och massa annat strunt. Det sänkte ju partystämningen en aning tills nån fick den ljusa idén att dra iväg henne på en promenad eller nåt. Sen fortsatte det i lugnt takt igen. Det var inte så värst rolig partystämning då de olika gängen oftast höll sig för sig själva och inte verkade ha nån lust att vara den som drog igång nåt.


Sommarflicka och sommarpojke


IMG_3496.JPG


Tillslut gick vi in och jag o några till började leka fotleken. Man ska alltså stå i en ring med varandras fötter bredvid varandras. Sen ska man ställa foten på någon annans som sen ska flytta den rörda foten till någons annans osv. Man blir riktigkt intrasslat i varandra och det blev såå varmt om man stod mitt i klumpen av folk. =D Men roligt var det! =) Samtidigt hade min onyktra älskling också hittat en rolig lek med några andra av sina vänner. De hade upptäckt att grillen var väldigt rolig att leka med. De testade saker om de kunde brinna. Så de slängde i det ena och det andra i grillen och hade det väldigt roligt. Han försökte till och med få oss fotlekare att komma ut och bränna grejer. Men vi höll oss hellre där inne och fortsatte ett tag till och hittadde även på handleken med samma regler. =P Så fortsatte det ett tag tills vi tröttnade. Sen blev det trist igen och man visste inte riktigt vad man skulle göra. Jag var typ nykter igen och kände inte riktigt att folk var med på nåt kul. De såg mest trötta och oengagerade ut eller satt o snackade om trista saker. Tur att min älskling i alla fall hade roligt vid grillen i duggregnet. =)


IMG_3517.JPG


Jag bestämde mig för att nu får det va nog och gick för att bädda upp för natten. Klockan var väl typ 00:30 eller nåt. Man hade alltså festat sen typ 15:00. Fia den galningen och några till fick för sig att bada mitt i kalla natten med duggregn o allt. Jag sa blankt nej och gick o la mig istället. Inte fick man sova länge förrän de stormade in en halvtimme senare och skulle byta om mitt bland sovande människor.  Tände alla lamporna och hojtade för fulla muggar. Jag var ju som tur e inte så värst trött så jag låg kikade roat på alla karlar som skuttade omkring i bara fillingarna =P Sen gick de äntligen. Det dundrade in ytterligare några människor nångång i kvarten tills det blev lugnt. När Fia o martin och älsklingen äntligen gick o la sig bredvid mig så var det tyst i ytterligare en timme innan Jakob och hans tjej Emelie skulle sova i samma hus. De hade tidigare på dagen bäddat för dubbelsängen som fanns där. Men när de skulle komma in och sova hade nåt pulver gått o snott deras madrass. Jakobs tjej Emelie blev arg som ett bi och stormade fram och tillbaka över oss och ylade att om hon fick tag på den JÄVLA idioten som snott deras madrass så skulle hon minsann MÖRDA honom och sen skulle han aldrig få komma tillbaka till Kungshatt igen. Detta gastade hon medan hon sprang ut ur huset och in i huvudhuset och sen tillbaka till vårt hus och sen tillbaka osv, några gånger. Fia låg och kände sig helt utsatt där i hörnet. Dessutom blev hon halvt ihjältrampad av det "ilskna biet" Emelie som marscherade över allas sängar utan en uns av försiktighet och gormade. Sen blev hon ännu argare när hon inte hittade sin väska. Alla låg tysta och försökte göra sig osynliga för denna stormvind. Tillslut gick Jakob till stora huset och hittade madrassen, som han tydligen hade ryckt undan folket som sov på den och gått in och lagt den i sängen. Då blev det äntligen frid o fröjd för tillfället.


 


IMG_3542.JPG


Några av oss vaknade upp vid typ 09:00 och grillade korv och städa undan lite åt Jakob. När Emelie vaknade var hon fortfarande trilsk om madrasstjälningen men hon var i alla fall lugnare. Sen somnade hon om igen. Vi kom i alla fall iväg med 10:35-båten och kunde åka hem så man hann ta det lite lugnt nu innan jobbet som man ska börja gå till igen imorgon. Är inte så sugen på att jobba ännu. Känns som sagt som att tre veckors semester är alldeles för lite. Jag tycker till och med att fem veckors semester på ett år är mycket lite. Fast man ska va glad att man har så många veckor jämfört med USA som brukar ha två veckors semester och sen får man försöka förhandla sig till mer. Man får även tänka på stackars kineserna och japanerna som jobbar 12-timmarspass och bara har ledigt på söndagar. De brukar till och med sova på jobbet eller på små hotell med sovkapslar. Regeringen har till och med börjat fundera på att ge ut obligatorisk semester till företagen så att arbetarna hinner skaffa barn. De jobbar ju så mycket att befolkningen inte hinner det. Fast det går ju ingen nöd på dom än så länge i alla fall. ;) Det du... då ska man egentligen va glad att man får sina 5 veckors semester på ett år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar