måndag 30 maj 2011

Flytta flytta....

Idag är man lagom mör i kroppen. Igår var jag och hjälpte till att flytta Thomas mors lägenhet till ett nytt. Från Västerås till Hallstahammar.  Det var inte så mycket saker, men det som fanns var småtunga och Thomas slet tappert med hennes mastodont-soffa och vitrinskåp tillsammans med kompisen Dan. Jag och Thomas kusse ilade upp och ner för trappor med kartonger, säckar och annat. När vi väl var klara med flytten skulle vi pussla ihop vitrinskåpsgruppen och bygga ihop sängramen. Vitrinskåpen gick som en dans, men sängramen var ett rent helvete. Det verkade inte synka i delarna. De liksom hoppade ur och skruvarna var bångstyriga. När vi tillslut fick ihop sängramen efter en andra gång så brakade skitet ihop. Den bokstavligen rasade piece by piece. Knak sa det. Ja där ser man vad som händer om man monterar isär och monterar ihop en IKEA-sängram av märket HEMNES ett flertal gånger. Den bryter ihop och avlider. Det blir att göra som indianerna. Sova på golvet tills hon hittar en stabilare konstruktion.

Idag känner man av allt spring i trapporna och lyftande i olika vinklar. Jag har ont i varenda liten muskel förutom magmusklerna som är intakta. Speciellt i sätesmusklerna och i bicepsen. Min kropp har inte arbetat hårt på över 6 veckor eftersom jag har gym-strejkat. Jag är så jävla trött på att gå till gymmet. Men jag ska börja träna igen lite smått under tiden som jag äter detox-mat. Måste få komma igång igen innan jag flyter ut till ett dallrigt fettberg och får skämmas på stranden i sommar.




Mitt jobb har bytt adress nu. Vi har härmed fått en helt nybyggd kåk att sitta i. Det sägs att den ska vara designad för våra behov och för att alla ska få rymliga och moderna ytor att jobba på. Ja...det är det förvisso. Men dem som gjorde beställningen på arkitekturen glömde typ nån avdelning så det blev trängre än vad vi hoppades på. Här kommer några andra lustiga missar:
  • Elektroniken och nätverket funkar inte klockrent. Men vad ska man förvänta sig i en ny byggnad för över 300 anställda? Det blir fel.
  • Byggnaden smäcktes upp i ett industriområde långt ifrån vanliga civilisationen är också nåt man kan fundera lite över. Fast vi ska se det på den ljusa sidan. Vi har fått bra lunchrestauranger runtomkring oss och det är fräsch till tusen.
  • De har inte byggt klart utanför byggnaden. Vi har fått hoppa omkring som små bergsgetter på grushögar och stenras för att ta oss bort från byggnaden. Det är små avgrunder på sina ställen och svåråtkomligt på sina ställen. Vi har nästintill blivit överkörda av grävskopor och ångvältar i farten. Folk har fått parkera på stengruset och hoppats på att grävmaskinerna inte dundrar in i bilarna.
  • När man går på tjej-toan så tänds lamporna automatiskt. Det är ju väldigt charmigt och modernt. MEN vem fan har justerat rörelsemekanismen?! Om man går in på ena toan och sätter sig där så släcks lampan på typ 10 sekunder om man inte viftar som en dåre emellanåt. Ja man får tolka det som man vill. Antingen vill man dra ner på toa-tiden eller så har nåt ljushuvud (höhöhö) glömt att ställa in rörelsedetektorn.
  • På kundtjänstavdelningen hade man visst inte tänkt på att sätta på AC:n. Det var som att komma in i en torktumlare. Varmt och kvavt till tusan. Stackars dem som jobbar där inne! Nu har de fixat till det lite...
  • Trapporna är jättefina. Mycket stilrena i ljus björk och svart stål. Men på två av trappavsatserna har något/några "smart ass" splittrat kanterna, så man var tvungen att gå försiktigt för att inte falla som en annan trasdocka. Nu har någon slitit bort flisorna så man kan gå normalt igen.
  • Och en sista sak som var på gränsen till hysteri i morse. Man hade inte installerat kaffemaskinerna! Folk som är kaffeberoende lufsade runt till olika avdelningar och tiggde pulverkaffe för att sen ila ner till köket och micra vatten. Ja, jag var en av dem, förutom att jag har pulverkaffe själv. Om man vill att en kontorsbyggnad ska funka så måste man försörja folket med kaffe. That's it! Kaffemaskinerna kom upp i slutet av dagen. Tjihoo...

 Nä det kanske inte är så farligt ändå ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar