torsdag 8 oktober 2009

Kvinnors sexualitet - En självisk sysselsättning?

 


Jag läste en artikel igår onsdag i Metro om varför kvinnor egentligen har sex. Det drog en del i smilbanden och dessutom blev jag rätt bestört över att man skriver så skumt och ytligt.


Här är listan på några exempel som en psykolog har tagit fram genom att ha intervjuat 1000 kvinnor och fått 237 olika svar.



  • För att motverka tristessen - för att det är lättare än att bråka/ för att ha nåt att göra.

  • Som gengäld -  för t.ex hushållssysslor

  • Av religösa skäl - För att det är det närmaste man kan komma Gud.

  • Sympati - För att man tycker synd om killen

  • Ekonomiska motiv - För att man blev bjuden på en middag t.ex.

  • Lindra smärtor- mot t.ex spänningshuvudvärk/migrän

  • Med en oattraktiv man - för att låg testosteron attraherar kvinnor eftersom de tror att det är mindre risk att mannen är otrogen.

  • För att stärka självkänslan.

  • Hämnd - genom att ge någon en sexuellt överförbar sjukdom. (Sällsynt)


I mina öron låter det som att de har tagit fram några av de värsta ur hans lista på 237 svar. Ingenting om att man vill ha en genuin närhet med den man älskar eller att det är något av det mest fantastiska man kan vara med om, både kroppsligt och mentalt. Vad får männen för uppfattning om kvinnors sexualitet? Att vi bara tycker om att utnyttja männen genom att använda våra kroppar för att få det vi vill ha. Det ställer ju ytterligare en tyngd på att kvinnan är ett sexuellt redskap OCH är STOLTA över det. BRA DÄR!


Men samtidigt har man ju rätt där och hur kan samtliga 1000 kvinnor ha fel? Sex är ju ändå en njutning för båda könen och det är ju en naturlig del av vårt liv. Vi använder det som en belöning lika mycket för oss själva som för de vi vill ge sex. Vi använder sex ungefär som att äta nåt som vi älskar. Vi har det som en uppnåerlig önskan att både få och ge. För att det är ju en sån fantastisk livsnjutning och det är inte många människor som tycker illa om det. Så tja, varför skulle man egentligen bli arg på psykologen när det i själva verket är kvinnorna själva som har erkänt sina taktiker att få som de vill? Men då kommer ju fortfarande det känsliga ämnet upp igen gällande om det låter rätt när man säger att man ger mercy-fuck för att man tycker synd om nån eller för att man får hjälp med att diska. Det ger ju bara en vrängd bild. Dessutom det där med att man ger någon sex för att man blev bjuden på en fin middag. Det låter ju som rena rama smygprostitutionen. Well well... Det där får man klura lite på.

3 kommentarer:

  1. Ha ha.... Karlar och hanar i vår värld, går på lukter och känner när det är dags??? Vi kan njuta, dom går på driften! Vilka vinner i längden???? Jo vi, för vi är känslosamma och går på njutningen. Men... sen kan vi lida efteråt eftersom känslorna inte är lika.

    SvaraRadera
  2. Haha, det förvånar ju föga att det är de svaren som skrivs in i Aftonbladet. I riktigt sann Anna Anka anda, vill de ju ha reaktioner. Det som är riktigt synd är väl att det finns folk som tror att vi kvinnor fungerar på det sättet. Fast å andra sidan vet vi kvinnor ju att män bara är neandertalare som inte kan styra sig själva när de får lust. Då är det ju kvinnans roll att ställa upp för husfridens skull.... var det inte så det var??? Nej, sorgligt är det när man tänker på dem som har sex av de anledningarna som du skrev! Vad hände med att man har sex med personen man älskar för att han gör en så härligt kåt? Det är den enda anledningen jag behöver. =)Jag gillar din blogg Ansi! Kram

    SvaraRadera
  3. Jag fyllde i alla uppgifter, men blev ändå inlagd som anonym. Well well, det är Rebecca from Götet i alla fall! ;)

    SvaraRadera