torsdag 15 oktober 2009

En fartfylld kall morgon

Det var vackert soligt och råkallt imorse när jag lunkade ut påpälsad och fullastad med väska och gympåse påväg till jobbet. Ska ju sova över hos älsklingen hela resten av veckan. Gympåsen var till för badmintonen ikväll med Fia, Hasse och Dan. Det var frost i gräset och på stigen när jag tog min genväg genom skogsdungen till vägen mot t-banan. Det är med ett smärtsamt konstaterande att det nu är påväg mot vinterns kalla och mörka tid där man går hemifrån i mörker och kommer hem i mörker. Man vaknar frusen och man går och lägger sig frusen. Det enda som faktiskt gör det värt att genomgå vintern är att apelsinerna är godare på vintern. Att man kan mysa med ljus och varm choklad med nån man tycker om. Man inväntar julledigheten med allt vad det innebär med god mat, lussebullar och julklappar. Och man får presenter eftersom en viss människa fyller år i december. :) Annars är vintern rätt kass faktiskt. Man fryser ihjäl, blir deprimerad, man blir fattig av alla julklappsköp och man blir fet av all mat. Sen kommer det säkert ingen snö i år heller, endast gråbrun slask i bästa fall. Kanske en dag med vit gnistrande snö som sen regnar bort och försvinner lika fort som den kom.


Väl inne i t-banan kom det in fler och fler människor. Fler än vanligt faktiskt. Antar att folk har insett att man inte kan cykla när det är 2 grader kallt ute utan att komma fram med förfrusna kinder, näsor och fingrar. I råcksta kom det in en kille och en tjej i högstadie/gymnasieåldern. Killen basunerade stolt med hög röst att han hade suttit uppe hela natten och spelat WoW och lyssnat på Magnus Betnér. Han tyckte det var fruktansvärt kul å sina egna vägnar och påpekade samtidigt att han inte hade nåt liv medan han skrattade rått. Han sa massa andra ovissentliga saker precis som att han inte hade lämnat sitt stökiga pojkrum och satt och pratade med sina spelkamrater över Ventrilo medan han drack joltcola/rökte på och slängde chips på dataskärmen vid förlorade monsterdödanden. Det verkade som att han antingen fortfarande var hög av joltcola/drog eller försökte impa på sin tjejpolare eller att han verkligen ville att hela vagnen skulle tycka han var rolig. Ibland förstår jag mig inte på folk. Det där var inte intressant för oss främmande människor. Det är snarare lite pinsamt.


När jag kom upp från t-banan mot busshållplatsen hörde jag ett metalliskt puffljud från gatan. En liten sorts grön gammal volvo hade kört in i baken på en modernare bil. Såg inte om det var den gröna bilens eller den nya bilens fel. Oavsett så tyckte jag att det var ett rätt fjompigt krashljud med tanke på att det var två metallfordon som hade krockat. Man såg att den gröna volvon hade blivit rejält inmosad i fronten medan den moderna bilen bara hade fått en liten buckla. Ljudet lät mer som att någon smällde knytnäven i mjuk aluminium. Om den gröna bilen hade åkt mycket fortare in i den andra bilen hade killen i bilen blivit mos även han. Det var två unga spröda killar som staplade ut och tittade dystert på varandras bilar och på sina egna. De skakade hand och verkade inte jätteupprörda. Killen med den moderna bilen åkte iväg och den andre killen puttade iväg den gröna mosade volvon över till andra sidan gatan som det var en leksaksbil. Som tur är finns det en Preem-mack bara några meter bort. Det var en lustig syn sådär på tidiga morgonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar