söndag 31 juli 2011

Happy times at Evo's

Det har varit en grymt mysig fredag och lördag! Jag följde med Fia ut till hennes kompis Evo som bor på Värmdö. Vi blev fyra flickor och en pojke som spenderade vår tid hemma hos Evo i hennes fina gamla hus mitt ute på vischan. Hon är en fantastisk kock och skämde bort oss med massa god mat och desserter.

I fredags bjöds det på marinerad och grillad T-benstek med hasselbackspotatis och fetaost-grillade grönsaker och hemmagjord tzatziki. Till det blev det rödtjut. Efterrätten blev nån sorts engelsk dessert som heter Eton mess. Recept hittar ni HÄR. Väldigt god.


Igår var vi ute på lunch vid stranden och åt smarrig räksallad. Tänkte bada, men det var riktigt blåsigt och vattnet var svinkallt. Havet ni vet... Så vi nöjde oss med lunchen och lite larvigheter på stranden.

Evo och Fia

Fräscha jag ;)

Sen åkte vi vidare till Siggesta Gård och käkade lite glass i solen. Jag unnade mig mangosorbet, hallonsorbet och mjölkfri citronglass. Det behövdes kan jag bara tala om. Det var hett ute!


Sen drog vi iväg och handlade på Sabis. Det är en matbutik som har massa fina råvaror och finns nu på väldigt få orter i Stockholm. Inte för att det är nåt speciellt, men jag höll på att krocka med D-kändisen Grete Qviberg som var med i Ladies på Östermalm. I alla fall så köpte Evo ankbröst och lite annat smått och gott som vi skulle käka på kvällen.

Sen när vi hade varit hemma och lämnat saker så traskade vi in i skogen och plockade blåbär och badade i en jättevarm sjö. Mycket idylliskt och rogivande!



På kvällen trollade Evo lite i köket och fick fram mediumstekt ankbröst med potatisgratäng (blomkålsmos till mig) och en egengjord och helt underbar rödvinssås. Till efterrätt hade hon fixat blåbärspirog. Den satt inte heller fel.


Kompisen Hasse kom förbi och socialiserade sig lite med oss. Han tänkte åka iväg sen på natten och hämta upp sin tjej. Då gjorde jag en fuling och följde med honom eftersom han bor på samma ort som mig. Skönt att få skjuts hela vägen hem igår istället för att ha åkt lokaltrafiken tillbaka idag, som tar 101 år från Värmdö. Kom väl hem vid typ 04-tiden och "dog" i soffan.

Åh, sen vill jag bara tipsa om en rolig sms-funktion som heter Heytell. Man talar in små röstmeddelanden istället för att skriva sms. Det roade vi oss med under tiden vi var där. Kan ibland vara skönt att bara säga exakt vad man ska istället för att sms:a. Lite smått onödig grej när man kan ringa. Men samtidigt kan det vara praktiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar