fredag 29 juli 2011

Badäventyr och LCHF-glass

Igår åkte vi, jag, Thomas, Dan och Simon ut för att leta badplats. Långt bort. Ut i skogarna. Vi åkte ända bort till Ånhammar, nära Gnesta, för att bada. Simon har sommarställe i närheten och tyckte att vi skulle ta oss en tripp dit. Men åh vad vägarna var läskiga att åka på. Det var dödsfarligt skarpa kurvor mitt ute i skogarna och vi mötte ju nån bil då och då. Kändes som vi skulle krascha in i en bil eller en motorcykel när som helst pga de smala krokiga vägarna. Dock var de väldig fint asfalterade. Till sist kom vi fram till en av de många sjöarna och parkerade vid en av de smala vägkanterna. Vi kändes som "de där jävla stockholmarna" som drog fram nyinköpta badenbaden-stolar, bärbar stereo och hundra påsar, för att sen bullrande vagga ner till badstranden. Medan vi var där avverkades 3 barnfamiljer som i omgångar barrikaderade andra delen av den smala stranden  med skratt och stoj. Kan tänka mig att det är underbart att vara en barnfamilj med det där barnvänligt långgrunda vattnet. Det var väldigt vackert med skog runtomkring. Mycket idylliskt! Synd bara att vädret var så dåligt med moln som knappt släppte fram solen. Dock var det 27 grader varmt så det gick ingen nöd på oss.



Efter några timmar så packade de "jävla stockholmarna" ihop sina saker och drog tillbaka till "jävla Stockholm" för att fortsätta kvällen med middag och film. Vi handlade på det bästaste ICA:t jag vet just nu. Lindhagens ICA MAXI. Mycket stor och praktisk stormarknad i två våningar. Man hittar alltid allt man vill ha, förutom Celcius som de anser är en hälsodryck som de inte kan sälja. Puh! Annars är det jättemysigt att lufsa omkring där inne och plocka med allt precis som en kaffestinn kärring på Gekås Ullared.

Gissa vad jag hittade i glassdisken? GI/LCHF-glass!! Och inte dyrare än vanlig glass heller. Massa glad blev jag. Det blev chokladglass denna gången. Den var till och med jättegod! Smakade precis som vanlig glass fast inte sådär sockersliskig som glass kan smaka. Att rekommendera. Nästa gång blir det vanilj.




1 kommentar:

  1. Hehe.. Skojig dag... Måste prova glassen där :-)
    Skulle ju helst vilja ha LCLFHP-glass = LowCarbsLowFatHighProteins ;-)

    SvaraRadera