lördag 6 augusti 2011

Vimmel i Vimmelby

I måndags (1/8) brummade jag, Thomas och minsta lillasyster Malin iväg mot Vimmerby för att hälsa på min och Malins mittensyster Ewa och hennes lilla bedårande 2,5-åring Nathalie.

Det var så kul att få se dem igen efter över ett halvårs frånvaro. Vimmerby är en gullig liten stad. Häftigt att Ewa bor ett stenkast ifrån Astrid Lindgrens barndomshem och gravsten. Hon driver Tullens Gatukök (OBS, sen ca 1 år tillbaka), en charmig liten grillkiosk med roliga menyer och trevlig personal. Här finns en artikel om när hon tog över kiosken från förre ägaren. Observera att tönten / ex-pojkvännen på bilden bredvid henne inte jobbar där längre pga vissa anledningar. Vi hängde lite där och samspråkade med hennes anställda och några vänner som försökte laga Nattis barnvagn som hade dumma hjul. Gick väl sisådär.
Ewa och Nattis

Malin lekte lite med Thomas systemkamera

Nattis fick sig en liten korv som hon systematiskt plockade isär medan hon käkade på sugröret

Jag och Thomas drog med oss Nathalie till Astrid Lindgrens Värld som inte heller låg så långt bort. Vi var inte riktigt beredda på att det skulle vara så dyrt...ursäkta SVINdyrt att gå in där. 335 fucking spänn per vuxen kostade det att gå in under turistsäsongen. Tur var att Nattis inte var över 3 år med tanke på att det skulle kostat henne 225 spänn att komma in annars. Nu gick hon in gratis. Men det var ändå på nåt sätt värt att gå in där med tanke på att nöjesparken bjöd på massa roliga liveshower byggda på filmerna. Skådespelarna var så duktiga! Sen var tema-världarna jättefint uppbyggda. Maten var inte speciellt dyr. Dock var souvenirerna dyra, men det berodde delvis på att en del av pengarna går till välgörenhet (och är som sagt souvenirer).


Lilla Nattis var hur snäll som helst och gnällde inte så mycket alls. Hon gick villigt med på det vi bestämde att vi skulle göra och satt villigt i våra famnar och tittade på föreställningar. Det var väldigt hett, men hon var hur nöjd som helst när hon fick en liten glass och fick sno av min Ramlösa. Vi tittade på Ronja Rövardotter, Rasmus på luffen, men hon nöjde sig inte med det utan pep bara om att få titta på Pippi Långstrump. Hon blev jättelycklig när vi satte oss för att titta på de duktiga barnskådespelarna. Pekade med sitt lilla pekfinger och jollrade på om Pippi och lilla ubben (Lilla gubben). Det var så kul att få se att hon var glad för allt vi gjorde. Hon älskade att titta på hästarna och fåren och var fascinerad av de små sjöarna som vissa barn lekte vid.

Glass i stora lass

Tengils slott ( från bröderna Lejonhjärta)

Nattis var mycket förtjust i hästarna

Nattis hoppade runt på båten Hoppe Tossa

Thomas och Nattis busade runt vid rutschkanorna.

Hon var en riktig hejare på att kana

Vid slutet av dagen gick Thomas in och köpte henne ett linne som var stor som en klänning på henne fast det var i hennes storlek, och gav henne en mjukis-Lilla gubben. Tyvärr fick vi inte med nån bild på dem.

På kvällen fixade vi käk tillsammans med Malin och Ewa och tittade på teve. Dagen efter drog vi hem igen och lämnade Malin där. Hon skulle hjälpa Ewa med grillkiosken i en vecka. Jag saknar dom redan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar