I år har jag tagit blodigt allvar att få äta sånt som jag tycker om på julbordet.
Jag fixade till en Janssons Frestelse gjort på rättika idag. Den blev så god! Receptet är taget från bloggen Evelina- En Till Svensson.
Jag tillägger dock att jag kokade den skurna rättikan i lättsaltat vatten i ca 20-25 minuter. Sen hade jag slut på Pofiber hemma, så jag strödde lite mandelmjöl över istället. Det blev jättegott! Var ju tvungen att provsmaka. Tummen upp!
Jag har även förskaffat en hel 1,5 kg varmrökt lax. Det riktigt drar i spottkörtlarna med tanken på att få sätta tänderna i den där utsökta jäkeln! Slurp!
Jag har ju även bakat vörtbröd (se förra inlägget), så nu kan jag få äta den traditionella skinkmackan med senap också. *lyckodans*
Sen kommer jag självklart dra i mig en och annan sillbit, nåt ägg, köttbullar (om de är hemmagjorda. Fabriksproducerade köttbullar får mig att rapa äckligt i flera timmar), prinskorv och lite annat smått och gott.
Jag känner på mig att den här julen blir extra speciell. Ja, med tanke på att vår lilla Miranda ska fira sin första jul så är det speciellt om något!
God Jul nu alla glada!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar