måndag 7 februari 2011

Nespresso, ett i-landsproblem

Nu har äntligen vår Nespressomaskin blivit lagad. Thomas har dragit sig för att ringa supporten för att få den lagad eftersom han trodde det var ett svårt tekniskt fel och att man var tvungen att lämna in den. Grejen var den att vi hade råkat köra igång maskinen utan vatten några gånger för mycket. Då pumpar den bara luft vilket gör att slangarna får luftbubblor när man ska göra kaffe och det blir bara ett dovt mullrande istället för kaffe. Men han fick hjälp via telefon hur han ska göra när det blir så. Vi ska nu vara extra noga med att kolla att vi verkligen har fyllt på vatten innan vi ska fixa java. Nu är det bara mjölkskummaren som måste fixas. Visparna snurrar inte i den och då bränner sig mjölken i botten. Vi fick förklaringen att vi inte skulle ha diskat den med diskborsten utan endast torkat av den med en disktrasa. Ja där ser man. Då ska vi byta ut mjölkskummaren bara för det. Suck. Så nu får vi vispa mjölken med egen mjölkskummarvisp. Alltså blir det kallskummad mjölk istället för lyxig varmskummad mjölk. Vilket i-landsproblem!


Nåt mer som är irriterande är att man inte kan välja kaffesort, eftersom vi har köpt i princip alla sorters kaffeampuller. Man brukar stå där i typ 2 minuter och kikar i innehållsboken på alla aromkartor och beskrivningar och gräva i skålen för att hitta nån man tycker verkar rolig. Sen ångrar man sig och gräver vidare. Tillslut tar man den som man VET är god. Snart är den man tycker är godast slut och då måste man gräva efter en ny sort att tycka om. Ja där har vi ytterligare ett i-landsproblem!


Nespressoampuller

1 kommentar:

  1. ( He-he.Känner så väl igen..)Underbar reflektion!Välkommen till vår nya onödigt komplicerade världsordning där det som förr "fungerade" nu tagits bort , för att vi stackars kaffe- konsumenter ska vara mainstream a´la Europé och tvingas välja till absurda nivåer när det finns enkla kaffebryggare /kokpannor som på ett enkelt sätt förser oss med ljuvligt doftande kaffe som man i efterhand kan smaksätta med allt från,vanilj,kardemumma och kanel till chilipeppar. Eller varför inte kaffegök med vodkasmaksatt Cognac? Annars så kan man ju alltid införskaffa en likdan kaffemaskin som SELECTA eller COFEEBAR trevlig placerad i vardagsrummet , så slipper man byta ut den skumma mjölkmaskinen som verkat sakna ordentlig info om hur man rengör den.Lycka till! :D

    SvaraRadera