måndag 15 april 2013

Namngivningskalas

Igår var vi på namngivningskalas för ett par vänners lille son Theo. Det gick förväntansvärt smidigt. Miranda skötte sig relativt bra. Vi var hos Thomas släkt i lördags och då var hon riktigt gnällig och skrikig. Jag tror att hon inte var van vid att träffa så många på en gång. Sen fick hon säkert magknip också, lilla stackaren. Men som sagt, på namngivningskalaset gick det bättre. Hon gnydde väl lite, men det var inte så farligt. Kalaset var jättetrevligt och paret som höll i det hade bakat jättegoda tårtor och jättehäftiga cake pops (kakbollar på pinnar). De höll en liten presentation och ett bildspel på Theo från födseln och framåt. Mycket bra upplagt tyckte jag. Det var massor av folk och vissa hade med sig sina bebisar och några år äldre barn. Miranda var yngst med sina 2,5 veckor. Det var ett otroligt vackert och varmt vårväder och vi gick ut och njöt en stund i solen. Man riktigt söp in solen och värmen.

Vi tänkte eventuellt också ha ett namngivningskalas för Miranda när hon är några månader äldre. Dop känns inte aktuellt. Vi är inte alls religiösa och känner inte för massa Gud-prat, som att behöva erkänna vår dotter som ett av Guds fromma lamm och svepas in i Guds kärlek och bla bla bla...eller vad nu prästen skulle joddla om. Sen är det också extremt tråkigt att sitta i en kyrka och sjunga psalmer. Gäsp! Så nej, det blir bra med namngivningsfest. Dock blir det smått jobbigt att försöka leva upp till mina vänner som kör strålande arrangemang med superfina presentationer och utsökta hembakta mästerverk à la Leila Lindholm på sina dop/namngivningskalas. Själv hade jag nog köpt passande bakverk från Delicato-Outlet, lat som jag är. Jag beundrar er mammor som orkar och har tid att baka till typ 50 personer. Guldstjärna till er!

Bild 1. Lille Theo på bilden testar den ena gå-vagnen som han fick på sin fest. Av oss fick han en söt färggrann leksak som tränar logiken. Ni vet en sån där med figurer som man kan trycka ner och sen få upp igen genom att trycka och snurra på olika knappar och spakar.

Bild 2. Cake pops. Snodde bilden från värdinnans Facebook. ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar