tisdag 29 juni 2010

Midsommaren

 


FREDAG: Thomas och jag vaknade till och tog det lugnt på förmiddagen. Sen åkte vi till Brommaplan och handlade det sista som vi skulle ha med oss till ön Kungshatt där vi skulle fira vår midsommar med våra vänner. Det är en rolig tradition som hålls varje år. Vi gick och köpte varsin liten sushi och käkade medan vi väntade på båten som skulle ta oss över till ön. Kungshatt ligger en liten bit bortom Drottningholm och piren där båten lägger an ligger vid Drottningholms slott. Det är så smidigt att åka till Kungshatt. Tar typ 10 minuter med båten. Vår gode vän Jakob bjuder alltid med oss till hans sommarställe där varje midsommar och kräftskiva. Det kommer alltid ca 30 stycken dit och firar och sover över. Vi kom i alla fall dit och paxade platser i gäststugan och började socialisera oss med alla. Sen blev det midsommarlunch för vissa och sen lite senare blev det grillning. Jag hade marinerat laxfiléer i teriyakimarinad. till det blev det en egengjord haricoverts sallad med buffelost och svarta oliver samt en mini västerbottenpaj. Mycket mumsigt. Älsklingen hade marinerat en stek för grillningen. Vissa gick och badade och sen blev det fotboll för vissa. Sent på kvällen blev det dans nere i den allmänna samlingslokalen för ön. Där hölls disco av en jättebra DJ som smashade på hits efter hits. Man var helt mör efter allt dansande. Jag var väl först med att lägga mig tror jag. Redan vid ett på natten så kände jag att det var nog. Men då hade man ändå festat järnet sen typ halv tre på dagen,


Kungshatt


 


LÖRDAG: Vaknade upp vid niotiden och käkade frukost och hjälpte till med städningen. Innan vi drog vidare hem med båten. Vi åkte hem och låg som två ihopvirade boaormar i sängen och kollade på Disneys Hercules. Jag somnade som en liten griskulting på Thomas arm efter en stund, som vanligt. =) Var helt slut. Sen vaknade man upp och åkte iväg till Citygross för att inhandla lite middagsmat. Älsklingen var på jakt efter känguru-filé som vi skulle testa. Han hade fått nys av en kompis att det var ungefär i samma prisklass entrecote fast mycket magrare kött än vad kyckling är.  Det lät ju inte helt fel. Exclusivt kött som dessutom är magrare än vad kyckling lät ju himla bra. Så vi slog till på ett kilo Ru och brummade iväg till Fia och Martin för att fixa till middagen. Mycket gott!


Kängurufilé med färskpotäter


Till efterrätt glufsade vi i oss en massa chokladfondue med jordgubbar och annan frukt. Underbart! Man var supermätt sen. Fast man kunde ju inte låta bli att nalla av den stelnade chokladsmörjan sen. Jisses vad man kände sig som ett svullo. Haha... =)


Chokladfondue


Vi kollade lite på Den ofrivillige golfaren och sen på Farsan. Den sistnämna filmen var riktigt trist faktiskt. Kass om man ska ta i. Så se den inte.


 


SÖNDAG: Då blev det dötid halva dagen. Sen åkte vi iväg till Lövstabadet och grillade en massa korv och vissa badade. Vi var väl där och gottade oss i typ fem timmar. Sen åkte jag och älsklingen hem till hans familj och drog med hans lillebror ut för att käka kinamat. Jag var helt borta. Det tog mer att vara ute i solen och slappa än att festa några timmar. Jag kom hem senare och dog i sängen typ halv elva.


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar