tisdag 26 oktober 2010

Nespressobesöket och helgmaten

 


I lördags susade vi in till stan och gick i i Nespresso-butiken och köpte lite fler kaffeampuller. Det var riktigt lyxigt att gå in där och se stora hyllor med kaffeampuller i regnbågens alla färger. Personalen var jätteproffsiga och man fick snabbt hjälp. Sen erbjöds vi att gå upp på övervåningen och dricka en kopp valfritt kaffe. Sånt vi dricker hemma från vår maskin i och försig, men ändå. Gick ut från butiken nöjda med utsökt kaffe i magen och en fin kasse med lite koffeinfritt Decaffinato Intenso till mig och Thomas favorit Kazaar. (Gå in på kaffesorterna för att se mer info. Tänk på att det är hemsida i flash-format.) Jag vill dricka kaffe på kvällen men då måste jag ju dricka utan koffein så jag inte blir duracellkanin. Därför är Decaffinato Intenso en mycket god och aromatisk smak som inte skiljer sig från vanligt kaffe. En touch av kakao lägger sig i eftersmaken.


Nespressobutiken uppifrån
Nespressobutiken uppifrån


Nespressonkaffeskylt
Nespressokollage


Kaffebönor
Kaffebönor som bara låg där och såg ljuvliga ut


 


 


I söndags var vi på Vapiano och käkade brunch. Tog en jättegod pasta med salvia, basilika, soltorkade tomater och kyckling som hade tillagats i vitt vin och grädde. Super gott!


Vapianopasta


 


Till middag på kvällen gjorde vi Tacolasagne och en härlig blåbär -och björnbärsmulpaj med valiljsås som vi mumsade i oss. Mätta och lyckliga blev vi såklart. Provade att göra pajen med sukralose istället för riktigt socker. Resultatet blev omärkbar. Så testa det om du vill undvika socker. Finns att köpa i matbutiken.


Tacolasagne + Gurk -och tomatsallad


Blåbär -och björnbärsmulpaj


 


 

1 kommentar: