lördag 10 november 2012

Dop-tajm


Vi har varit på dop för söta William, son till våra vänner Anna och Ronnie. Det var en fin cermoni i Viksjö Kyrka med både skönsång och psalmer. En väldigt modern kyrka med färgglada fönster, flera moderna högtalare och bänkar + altare på långsidan. Det kändes inte som en kyrka direkt. Ligger mitt i Viksjö centrum med utsikt över busshållplatsen och ICA Maxi. Det enda som indikerar att det är en kyrka är tre kors på taket. Annars hade det lika gärna kunnat vara en vanlig stilren samlingslokal. Det kändes skönt att det inte var en traditionell kyrka. När man själv inte är speciellt kristlig av sig så var det bekvämt att sitta där och höra på prästens tal osv. Har varit i alltför många kyrkor under året känns det som, både begravningar och bröllop.


William fick vatten skvätt på skallen och prästen var mycket noga med att påpeka att det är bra att man skvätter runt dopvattnet så det stänker. Det visar Guds kärlek, eller nåt åt det hållet. Ja där ser man. Prästen kanske borde ha tagit med sig ett vattengevär och sprutat dopvattnet på William och  församlingen då. Det hade vart festlig! Ja, känn er nu härligt indränkta med Guds kärlek. *mascaran rinner* Här, ta en handduk. Glöm inte att rama in den på väggen när den har torkat, för Guds skull!

Emellanåt sjöng vi ett par psalmer och lyssnade på böner av nåt slag. Annas gympaelever hade skönsång och lät så vackert. Jag blev lite emotionell där några gånger. *gravidhormoner* Jag lyckades undvika att storböla. Hade ju varit nåt. William var en riktig solstråle och gav alla som kom för att hälsa ett stort leende. Han klarade sig utmärkt och verkade inte bry sig om att han hade sin mors föredetta supersöta dopklänning på sig. Undrar varför vi ska ha dopklänning på pojkar egentligen? Borde inte pojkar ha en dopkostym istället? Han var i alla fall jättegullig hursomhelst.


Sen blev det kakfrossa. De hade bakat alla kakor och tårtor själva. Det var hur gott som helst och som vanligt åt jag alldeles för mycket. Mitt lilla monster var säkert hur nöjd som helst i magen. Massa goda grejer att insupa. Synd att hon inte känner någon smak ännu. Hon fick i sig ett par koppar kaffe också, vilket kanske inte var så bra. Jag mådde lite illa sen. Fast det kan bero på allt sockerintag också. Well well... Man får liksom skylla sig själv lite där. ;)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar