tisdag 17 april 2012

10 livsmedel för friskt hjärta

Lax - rik på omega-3 fettsyror som bidrar till att minska fet plackbildning i artärerna

Olivolja - Detta enkelomättat fett hjälper till att sänka din totala kolesterolhalt!

Bladgrönsaker - Rik på nitriter och nitrater som minskar hjärtskador och tillhörande hjärtinfarkt

Tomater - Innehåller lykopen som har visat sig minska risken för hjärtsjukdomar och kalium som kan minska högt blodtryck

Soja - Edamame - Hjälper till att minska kolesterolhalt absorption i tarmen

Havre - korn med den högsta mängden lösliga fibrer, vilket bidrar till att minska LDL (dåliga) kolesterolhalten och slutligen risken för hjärtsjukdom.

Äpplen - Hjälper till att sänka blodtryck och aids i hela hjärtats hälsa!

Mandel - En stor kolesterolhalt-fri proteinkälla och minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar

Hela korn - bra källa till fiber som kraftigt minskar risken för hjärtsvikt

Rött vin - Bra källa till antioxidanter! Hjälper till att bygga HDL (goda kolesterolet) och hämma LDL (dåliga) kolesterolet.

Källa: sacdt

TA HAND OM DITT HJÄRTA!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar