tisdag 31 maj 2016

Skor, Borlänge och mors dag.

I helgen fick jag äntligen få träffa min äldsta bästis Maria! Vi har känt varandra sen halva årskurs 6. Det blir 20-årsjubileum i år! Fattar inte att det har gått så lång tid!

Kontra 32/33-åringarna mot 12-åringarna!

I fredags ösregnade det. Jag tänkte mig inte för och tog på mig mina gamla slitna sneakers med hål lite överallt. Det ledde till tvättsvampar till skor. Just den dagen skulle jag resa upp till Borlänge till min äldsta vän över helgen. Jahopp! Jag såg framför mig hur jag gick klafsade runt i mina genomblöta skor ända till Borlänge. Fuuck! När jag skulle sluta jobbet kom jag på snilleidén att stoppa fossingarna i plastpåsar. Ha! Då skulle jag kunna bli hur blöt i skorna som helst förutom att fötter plus strumpor skulle förbli torra. Ibland händer det! Dock upptäckte jag, när jag tog av mig skorna när jag var framme, att påsarna hade glidit av halva fötterna och att halva strumporna var våta. Well well... Bra tanke i alla fall!
Väl i Borlänge kramade jag om min fina fina vän Maria som har hunnit bli rejält gravid. Hennes mage är i 6:e månaden och redan ungefär lika stor som min mage var när jag var i typ 7-8:e månaden. Jag blev inte så stor med Miranda. Det är helt otroligt vad fin hon är! Jag är så lycklig för hennes och hennes mans skull! Som de har kämpat med att få till det med bebis. Äntligen!
Hon har det besvärligt med sitt stackars revben som hon har hostat sönder, så det blev inte lika snabbt tempo när vi var ute och shoppade. Jag måste ändå ge henne cred för att hon stod ut ändå trots många sittpauser. Jag shoppade järnet, och mycket va till Miranda...såklart! Jag hade målet siktat på nya dojor till mig med tanke på vad som hade hänt tidigare. Det blev 2 par fina skor. Översta paret från New Yorker och det understa från Skohuset. 
Vi hann även med att äta på Waynes Coffee och dricka smarrig kaffe ett par gånger. Det är lite av en tradition att vi gör det när jag kommer upp.
Vi hann även med middag på Pitchers och en bio. Såg den delvis dataanimerade versionen av Djungelboken. Väldigt bra gjord måste jag säga!
   Mumma med bio-snacks, tyckte Maria.
Majskyckling och grillad romansallad med parmesan och hollandaisesås och bearnaisesås på sidan. Lite för små portioner, men gott!

På söndag skulle jag fara hem igen. Vi passade på att äta frukostbuffé på Scandic också. De har ju så god mat där! Speciellt deras äggröra är to die for!
Efter lite extra shopping så for jag hem till Stockholm med tåget igen. Det var så mysigt att få till en helg innan hon föder. Får se om jag hinner en gång till. Annars blir det ett tag efter att lilla bebis har fötts. Är helt eld och lågor över att få träffa deras underverk!!

Väl tillbaka till Stockholm mötte jag upp  Thomas och Miranda i city. De hade fått med sig min andra fina vän Malin och hennes lille Dante, Mirandas bästis. Thomas bjöd på mors dag-middag på Jensens Bøfhus. Det var ju en halv katastrof med 2 små kinkiga monster. Speciellt Miranda höll på att driva mig till vansinne med massa trots och skrik. Som tur är så lugnade hon ner sig efter att hon hade lyckats pilla i sig lite mat. Jag tog en plocksallad och grillad lax. Gott!

Till mors dag-present fick jag lyxig sockerfri choklad av Thomas och Miranda. Från Pralinhuset. Världens godaste choklad! Miranda vet allt vad mamma vill ha. ;) Men jag kan aldrig få så fin present som när hon föddes. Det är ultimata presenten for life!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar