Ingredienser:
Smuldeg
75 gr smör (rumstempererat)
2 dl mandelmjöl
0,5 dl SukrinMelis (som pudersocker)
0,25 tsk vaniljpulver
0,5 dl Fibrex
0,25 dl riven kokos
Fyllning
300 gr rabarber (Jag hade köpt frysta bitar av rabarber som jag tinade.)
0,5 dl SukrinMelis
0,25 tsk vaniljpulver
0,5 dl vatten
0,5 tsk kanel
0,25 tsk kardemumma
Gör så här:
* Sätt på ugnen på 200 grader.
* Blanda alla ingredienser för smuldegen väl i en bunke.
* Skala och skär rabarber i 2 cm stora bitar (om du inte har köpta upptinade bitar).
* Koka rabarberbitarna i en kastrull med vattnet, sukrinet, vaniljpulvret, kanelen och kardemumman tills bitarna är mjuka.
* Låt fyllningen svalna.
* Klä en pajform med hälften av smuldegen.
* Förgrädda pajskalet i 3-5 minuter i mitten av ugnen.
* Låt pajskalet svalna och lägg sedan i fyllningen.
* Smula till sist över resterande smuldeg i ett jämt lager över fyllningen.
* Grädda pajen i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills den får fin färg.
Servera gärna med egengjord vaniljsås eller sockerfri vaniljglass och färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar