6-8 bullar fick jag det till
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber (glutenfria hyllan)
1,5 msk fiberhusk (glutenfria hyllan)
1-2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk mjölk (jag tog sojamjölk)
3 msk smält smör eller kokosfett
svarta vallmofrön + uppvispat ägg
Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, mjölk och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber (glutenfria hyllan)
1,5 msk fiberhusk (glutenfria hyllan)
1-2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk mjölk (jag tog sojamjölk)
3 msk smält smör eller kokosfett
svarta vallmofrön + uppvispat ägg
Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, mjölk och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar