torsdag 14 november 2013

LCHF frallor

Nu ska jag räcka upp ett finger för ett gott recept på frallor som är både glutenfria och innehåller mindre kolhydrater. De här små raringarna är lätta att göra och mycket goda! Receptet kommer ifrån fantastiska kostrådgivaren/författaren/matkreatören Åse Falkman Fredriksson på hennes sida 56kilo.se


6-8 bullar fick jag det till

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber (glutenfria hyllan)
1,5 msk fiberhusk (glutenfria hyllan)
1-2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk mjölk (jag tog sojamjölk)
3 msk smält smör eller kokosfett
svarta vallmofrön + uppvispat ägg


Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, mjölk och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar