söndag 1 maj 2016

Bond-partaj / Valborgsfirande


Hej hopp i galoscherna!

Igår vaknade jag upp och kände mig mycket bättre i snoret och hostan. Det var en strålande solig dag och jag lyckades dammsuga upp massa skit och "tvätta" och "diska" (i maskinerna). Sen bar det av ut för en promenad ner till Vällingby med käre sambon och hans vän, plus lilla skrutt för lite shopping och lunch. Well... Lunchen såg riktigt god ut, dock har mina smaklökar och luktsinne hamnat i temporär koma så det smakade ingenting.

                        Sashimi

            Fantastiska gula blommor!

Senare på eftermiddagen åkte vi över till vår fine vän Simon som skulle ha födelsedagsfest med Bond-tema. Vi käkade hämtmat och umgicks. Jag hade klätt ut mig till Bondskurk/brud med diamantslips, kattstrumpbyxor och tophat.


           Bang bang I shoot you down!

Jag gillar när det blir teman på festerna! Man måste använda fantasin. Roligast är det när flera anstränger sig såklart. :)


Vi såg Casino Royale kvällen till ära. Det är en av de bästa James Bond filmerna. Älskar Eva Green! Hon är en fantastisk skådespelerska, speciellt i Penny Dreadful. Mörk, dramatisk och vacker!

              Källa: telegraph.co.uk

Vi hade jättekul! Även Miranda röjde runt där bland alla vännerna. Hon trivs så bra med alla nu och det är lätt att underhålla henne. Hon älskar att leka med de andra så jag får lite andrum.

    Kramas med pappas polare Mange

När det började närma sig 21-tiden och det kom fler människor, så åkte jag och Miranda hemåt. Jag anser att Miranda ska få vara med när det fortfarande är städat på en fest, men när det blir sent och folk börjar bli onyktra så ska hon inte beblanda sig med den miljön. Vi har en sån lycka att våra vänner är världens snällaste och gulligaste människor även när de är onyktra, men vi tar inga risker. Barn och alkohol är inte kompatibelt! Jag vill dock inte sitta inspärrad hemma bara för att jag fått barn. Om jag anser att det är lätt att ta sig till och från en hemmafest så följer hon med en stund innan det blir röj. Jag behöver absolut inte dricka en massa bara för att det är partaj när Miranda är med. Visst, ett glas vin/öl/bubbel gör väl inget, men aldrig att jag går hem med henne onykter. 

Under Valborg är det många ungdomar som gör sin debut med alkohol. Jag bävar inför den dagen Miranda får för sig att ränna ut med sina vänner. Vi kan inte låsa in henne, men vi kan ge henne en hälsosam syn på alkohol och förhoppningsvis kommer hon fatta själv var gränsen går. 

2 kommentarer:

  1. Klokt inlägg fina du. Håller med dig <3 Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Tack gumsan! Ja man måste ju "draw the line" på vissa saker. ;) Kramar! <3

    SvaraRadera