söndag 11 mars 2012

Final day innan fastan

Vaknade upp i morse med solen strålandes genom persiennerna runt 7-tiden i morse. Jag studsade upp och insåg att det skulle dröja många timmar innan mitt snarkande tröskverk till karl skulle vakna till liv. Så jag lullade runt lite i lägenheten och sen åkte jag iväg till gymmet och körde ett grymt härligt gym-pass. Efter nån timme fick jag ett mess av mitt älskade tröskverk att han var vaken och ville ha frukost, alldeles lagom tills jag skulle börja stretcha.

På vägen hem sken solen så där härligt vårvarmt. Kände mig alldeles lagom lycklig. Såg så rara saker medan jag spatserade fram med mina på nytt använda sneakers på den grusiga asfalten. Jag såg en pappa och hans ca 4-åriga son springa ikapp till bilen och pappan lät sonen vinna. Sonen var lyrisk. Det var fint på nåt sätt. Sen när jag kom uppför trapporna till min gård såg jag den helt vita katten som brukar sitta där. Jag sa hej till den och den svarade med ett litet jamande. Där blev jag lite lycklig faktiskt. Väl hemma fixade jag till en monstertallrik var med vaniljyoghurt och tärnade äpplen. Visste inte att man kunde få matkoma av frukt och yoghurt, men tydligen.


Idag är det sista dagen på en vecka som jag kommer äta fast föda. Imorgon börjar en vecka med fastande på frukt- och grönsaksjuicer, te och buljong. Förra gången jag fastade så tränade jag inte en enda gång. Det kan bero på att man blir så trött och frusen när man fastar. Men den här gången ska jag allt försöka motionera lite lätt eftersom det är vår. Sist jag fastade var i början av december och då var det inte lika enkelt att ta sig en mysig promenix eller nåt annat lätt motionsaktigt. Hatar att vara ute när det är kallt! Dessutom är det ljusare ute nu så man får mer kraft att trigga sig själv. Jag ser fram emot det, eller rättare sagt både och. Det är hemskt frustrerande att inte få tugga på nåt och man blir tung i skallen, men samtidigt är det en vinst är man har lyckats att hålla fem dagar på endast vätska. Det ger kroppen en formatering. Kroppen gör sig av med slaggprodukter och gifter och gör en redo att påbörja ett hälsosammare liv där kroppen förbränner bättre. Man blir piggare och man får dessutom finare hy och hår och magen mår mycket bättre. Det rekommenderas att man fastar nån gång under ett år för att få kroppen i balans. Antingen fastar man 3 dagar efter en veckas detox eller så tar man 5-7 dagars fasta. Dem som är värstingar på fasta kan göra det 2-3 veckor. Men det är lite väl magstarkt för mig känner jag. Skulle förgås av att inte få äta mat på 2-3 veckor!

Läs mer om fasta här:

Wikipedia
Hälsosidorna
Helhetsdoktorn
2000-talets vetenskap

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar