lördag 28 september 2013

6 månader och god mat!

I torsdags 26/9 blev vårt troll Miranda 6 månader. Tänk att det redan har gått 15 månader sen hon blev en parasit (nej, jag menar ett foster) som blev ett spädbarn som ålade sig ut i ljuset och kylan. Och från att ha varit ett litet sött skrik och bajs-paket till att ha blivit en glad underbar tjej med bus och nyfikenhet i blicken och yvigt lockig kalufs. Hon har vuxit och utvecklats så otroligt fint och jag älskar henne mer och mer för varje dag som går!

Vi var på BVC i början på förra veckan (24/9) på 6-månaders kontroll med Miranda. Hon väger nu 7585 gram och är 66 cm lång. Hon hade inte lärt sig att vända sig ännu från rygg till mage och tvärtom. Det ville barnsköterskan följa upp eftersom hon skulle ha lärt sig det vid det här laget. Dock ligger hon nästan exakt på kurvan på mått och vikt, vilket är ovanligt enligt BVC. På hennes 6-månaders dag vände hon sig helt plötsligt självmant från rygg till mage. Jag hade väl lärt henne tekniken lite grann och hon kom väl då på själv hur man gör. Lustigt det där med att barn lär sig något precis efter en BVC-kontroll.



Det var ju läge att fira hennes halvårs ålder. Så kusinen Gabbi kom förbi. Miranda fick halvårs-presenter av både kusinen och av pappa. Sen åt vi god middag och efterrätt. Dock var inte Miranda så sugen på maten så hon fick ett smörgåsrån istället.

Broccoligratäng med västerbottenost och vitlök


Quornfilé gryta med champinjoner


Grymt god blåbärspaj med cashewnötter och 
vispad kokosgrädde


Tänk att allt detta gott är bara LCHF! Nu gjorde jag den dessutom vegetarisk för kusinens skull. Jag och Thomas är ju köttälskare ända ut i fingertopparna, men självklart funkar vegetariskt ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar