Det här receptet tog jag från lchfgourmet.se
Jag tillsatte 1 kryddmått salt och kryddade smeten med lite timjan och rosmarin för att få en ännu godare smak.
Räcker till 2 stora eller 4 små tortillabröd
Ingredienser:
4 ägg
1 dl creme fraiiche
0,75 dl mandelmjöl
0,5 dl fiberhusk
1 krm salt
Timjan
Rosmarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader
Vispa äggen poröst
Tillsätt creme fraiche, mandelmjöl och fiberhusk och vispa ihop.
Låt svälla i ca 10 minuter
Dela degen till 2 eller 4 bullar, beroende på hur många tortillas du vill ha. Lägg degen på ett oljat bakplåtspapper. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut degen 2-3 mm tunt. Tag av pappret och om det behövs och skär ut tortillan så den blir rund och fin.
Grädda i ca 15 minuter
Färdiga tortillabröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar