onsdag 1 maj 2013

The wonder weeks

Har du problem att veta när din bebis har utvecklingsfaser? Har du svårt att hantera dem och vet inte vad du ska göra för att hjälpa din bebis genom de tuffa veckorna?

Jag blev tipsad om en underbar app som heter The wonder weeks. Den ger information om vad som händer med din bebis psykiska och fysiska utveckling på ett enkelt sätt. Det finns tips och råd på vad som kan underlätta tiden under de olika faserna. Det är en app med engelsk text och finns både till iphones och androids och kostar 22 kronor. Totalt värt det kan jag säga!

Miranda är just nu i sin första fas där hon utvecklar förmågan att se på något mycket längre och frekvent, alltså längre än 20-30 cm avstånd som förut. Hon ger respons på olika sorters beröring och kan även ge respons på odörer mer tydligt. Hon har lärt sig att ge ett socialt leende för första gången vilket jag har sett några gånger nu. Bedårande! Man blir så lycklig när man ser henne stråla upp några sekunder. Sen är hon även mer vaken och alert och kan nu få tårar när hon gråter, vilket också ingår i den här första utvecklingsfasen.

The wonder weeks har även en hemsida: www.thewonderweeks.com där man kan läsa också.

Men ladda ner appen så har du koll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar