Jag vet ett helt fantastikst sätt att käka ägg på. =D
- Jo du tar först så många ägg som du känner att du kan äta. (Jag brukar ta två)
- Sen tar du fram en redig och stabil kastrull. (Min är blå)
- Lägg i äggen i kastrullen försiktigt. (Alltså inte drämma dem i botten så de går sönder)
- Och nu till en viktig del. Du måste fylla kastrullen med vatten så de täcker äggen! (Viktigt!)
- Sätt kastrullen med ägg OCH vatten på spisplattan som passar kastrullen. (Spara på elen)
- Sätt på plattan på högsta graden så det inte går för sakta att börja koka. (Otålig)
- När det börjat att koka så sänker du till näst högsta värme så det bubblar fint (Snart så)
- När det precis har börjat bubbla sätter du timern på 10 minuter. (Nedräkning börjar)
- Stå antingen och titta på äggen eller gå iväg och gör nåt annat (Lalalalalalaaaa *studs*)
- När timern piper så stänger du av plattan till noll (Bra! *klappar på huvudet*)
- Ta kastrullen från plattan och skölj dem i kallt vatten i kanske 3-5 minuter. (Kalla ägg = gott)
- När du otåligt har stått och väntat på att de är kalla så stänger du av vattnet (Spara H2O)
- Ta äggen ur vattnet och lägg dom på hushållspapper för att torka. (Annars blir de snuviga)
- Sen bankar du försiktigt äggen mot en hård kant så det blir sprickor (inte drämma i golvet)
- Skala bort allt skal och släng det i en papperskorg. (Din mamma jobbar inte här!)
- Ta fram en kaviartub med valfri kaviarsort. (Jag tycker om lättkaviar)
- Ta en tugga från äggtoppen först och sen trycker du ut lite kaviar på tugghålet. (Slurp!)
- Sen tar du en till tugga med ägg PLUS kaviar. (Himlakörerna vrålar)
- Upprepa med övrigt/övriga ägg tills du är tillfredställd. (I just can get enough)
Ge mig ett Ä! Ge mig ett G! Ge mig ett G! Vad blir det? ÄGG!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar